google-site-verification=B35-aQvOlDN3SY8OfhvFmd8HprGIcwaPcUQrvWb4lo4

Onze aanpak: Actie Onderzoek

Onze aanpak is vooral pragmatisch maar ook uniek. We vinden een wetenschappelijke onderbouwing van onze aanpak belangrijk. Werken op basis van onderzoek is voor ons een vast gegeven, zodat we op een inzichtelijke en gefundeerde wijze verandering teweegbrengen. Onderzoek doen en de resultaten daadwerkelijk gebruiken in de verandering binnen een organisatie, maken het verschil. En maken elk traject uniek.

Deep system lab

Chauteix Institute werkt vanuit Deep System Labs waarin we de principes van Actie Onderzoek hanteren. Deze Deep System Labs zijn specifieke, kort cyclische en pragmatische interventies. Het resultaat van elke interventie stuurt de volgende stap.

Het transformatietraject staat dus niet van te voren vast. Met deze pragmatische aanpak ontsluiten we het collectieve brein van de organisatie waardoor een ongekend transformatiepotentieel zichtbaar wordt.

Actie onderzoek

Alle betrokkenen, begeleiders en onderzoekers hebben een actieve rol in het traject. Ze leveren niet alleen data, maar denken actief mee over doelen, interventies en resultaten vanuit een reflectieve en open houding. Om de effecten van onze aanpak te meten zetten we Actie onderzoek in.

Zo wordt duidelijk welke acties werken en waarom? Actie onderzoek heeft een aantal onderscheidende kenmerken: het is participatief, ontwikkelingsgericht, open en pragmatisch.

Onze werkwijze:

Dialoog

In het Deep System Lab is Dialoog een belangrijke interventie. Dialogisch organiseren ontsluit het collectieve brein in je team of organisatie. Werken vanuit Dialoog is fundamenteel anders dan vanuit overleg of discussie.

Wil je meer weten over Dialogisch Organiseren?

Natuur

Transformeren naar een regeneratieve organisatie lijkt complex maar de natuur laat ons al eeuwen zien wat dit betekent. Het intrinsiek helend vermogen van de natuur is een voorbeeld voor een leider en zijn organisatie. Chauteix gebruikt deze kennis in haar transformatie projecten.

Wil je meer weten over helend vermogen?

New Concious Times

Inzichten uit onze onderzoeken delen wij via ‘The New Conscious Times’ en via onze online community.

The New Conscious Times is een platform dat zich richt op organisaties en leiders die hun rol willen pakken in het realiseren van ’Business Ecology’.
Via dit medium inspireren wij leiders en organisaties om zelf hun ontwikkeling onder de loep te nemen, doelstellingen moedig te herformuleren en het transformatieproces voor henzelf en de organisatie aan te gaan.