google-site-verification=B35-aQvOlDN3SY8OfhvFmd8HprGIcwaPcUQrvWb4lo4

Regeneratieve Organisatie

Chauteix ziet een Regeneratieve Organisatie als een organisatie die zich continu aanpast aan de dynamische omgeving en tegelijkertijd gebruik maakt van het natuurlijke, herstellend vermogen van zichzelf en het ecosysteem waar het deel van uitmaakt. Wij geloven dat mensen en organisaties (als verzamelingen van mensen) ten diepste met elkaar verbonden zijn. Wat wij doen met en binnen onze organisatie doet er dus toe. 

Onze visie op transformatieve organisatieontwikkeling is gebaseerd op het principe dat organisaties succesvol zijn als hun gedrag en ontwikkeling afgestemd zijn op hun helend  vermogen. 

Duurzame toekomst

Een écht duurzame toekomst voor jouw organisatie: hoe doe je dat? Onze visie is dat organisaties succesvol zijn als hun gedrag en ontwikkeling afgestemd zijn op hun regeneratieve vermogen. We koppelen kennis en ervaring aan onderzoek, zodat we op een inzichtelijke en gefundeerde wijze verandering teweegbrengen.

De aanpak van Chauteix gaat uit van de gedachte dat het bestaande paradigma van leiders niet meer past in de huidige dynamiek. Groei naar regeneratief leiderschap vraagt om een paradigma shift. Dit leidt tot anders denken. Je morele houding verandert en zo ontstaat er ruimte om zonder angst en met een open mind een andere weg in te slaan.

Duurzaam effect

De aanpak van Chauteix betekent dat jouw organisatie.

  1. leiderschap ontwikkelt dat past bij een regeneratieve organisatie.
  2. met behulp van de resultaten van Actie Onderzoek concrete performance indicatoren kan formuleren in aanpassingsvermogen, duurzaamheid en regeneratie.
  3. wordt ingericht om te transformeren, net als de natuur continu gericht is op het aanpassen aan veranderende omstandigheden. Specifiek, kortcyclisch en pragmatisch